neděle 26. května 2013

Běžím, běžíš, běžíme

Ahoj, začínám běhat. Vždycky mě běh lákal, ale  nikdy jsem v něm nesetrvala. Takže tenhle rok to zkouším nanovo :). A opět jsem zapálená do běhu. Sice začínám indiánským, kdy uběhnu cca 1,5km za nějakých 13-14 min, ale věřte, že se cítím fajn.

Naštěstí potřebuju i nový mobil (mužskej mi ho nutí už asi rok) , tak jsem si vybrala mobil, kam si stáhnu aplikaci na běhání. Mám ráda takovéto hračičky a zapisování :). Takže můj výběr padl na Sony Xperia miro a doufám, že už je na cestě ke mě :).

Měla jsem plánovaný běh i na dnes, ale u nás padá z nebe voda, takže to se mi opravdu nechce. Ta zima mi tolik nevadí, ale běhat v děšti, to fakt ne.

Hrozně se těším na tu chvíli, kdy jak píšou, budu mít běh v krvi a budu potřebovat NUTNĚ vyběhnout každý den. Bohužel této fáze jsem za ty tři roky nikdy nedosáhla. Běhám od jara do podzimu (i když později už to trochu flákám) a v zimě mě nikdo nedonutí (zatím).

Chci běhat i v zimě, ale moje tělo má v zimě jiné plány. Má touhu se cpát nezdravě a pohyb mu nic neříká :(.  Jsem sezoní hubnoucí :).

Běháte někdo? Kdy přišla ta fáze - Bez běhu nemůžu žít?

4 komentáře:

  1. Ahoj, teď jsem náhodou narazila na tvůj blog - a zrovna běžecký článek na první stránce, to je něco pro mě :) Jsem největší závislák a stačily mi k tomu nějaké tří týdny (a první euforie při běhu, a ne až po něm, přišla asi po měsíci a půl). Ale fakt je ten, že jsem šílenec, čím větší slota venku, tím radši vybíhám (miluju zimu a sníh!). Naopak jak je víc než 20°C, tak umírám, takže od konce dubna do září je to peklo.
    Jak často chodíš? A jak zvyšuješ během sezóny objemy?
    Měj se a ať to běhá, Ája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ájo, já mám teď vynucenou pauzu, mám něco s kolenem nebo pod kolenem. Prostě mě to bolí pod kolenem už týden a nic nepomáhá. Stahuju, mažu Voltaren a beru Ibalgin. Bolest neustupuje. Asi budu muset k lékaři.
      Jinak já jsem stálý běžec začátečník:). Každý rok začínám od začátku.Teď jsem si přečetla Běžeckou čítanku a tam doporučuje úplným začátečníkům střídat chůzi a rychlou chůzi než se dostanu k běhu s chůzí. Možná jsem si to měla přečíst dřív a teď bych neměla problémy, jaké mám.

      Vymazat
  2. Taky si strašně ráda zapisuju, co jsem uběhla, jak cvičila apod. :) Já běhám pravidelně, začala jsem na podzim, vydrželo mi to dokonce i přes zimu a jak začalo jaro, tak bez toho už nevydržím, běhám pořád, protože bydlíme na dobrém místě, kde vyjdu z domu a jsem pomalu v lese :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, já jsem nucená běhat po sidlišti :(.
      Mě se běh jako sport hrozně líbí, dokonce i v TV na něj vydržím koukat (nic jiného ne ani hokej:))
      Teď už jen aby se koleno umoudřilo a můžu se do toho znovu pustit.

      Vymazat