Mám pro vás recept na jahodovou pěnu. Jako dítě jsem to milovala.
Snad to bude chutnat i vám, je to zdravé, nízkokalorické a s bílkovinama:)
Takže budete potřebovat
- tak 100g jahod POZOR musí být čerstvé ani mražené ani kompotované
- dva bílky
- špetka soli - aby šli bílky dobře našlehat
- a cukr - opět kvůli našlehání musí být práškový ne tekutý, já dala 2 čajové lžičky fruktosy, ale kdo má rád sladší, dá si víc
Asi zkusím i jen jeden bílek na to množství jahod, bude to víc jahodové.
A teď, jahody (můžete si je předem rozmačkat vidličkou) bílky, sůl i cukr dáme do nádoby, kde běžně šleháte sníh nebo šlehačku (já šlehala v klasikém ručním šlehači http://eshop.eta.cz/rucni-slehac-lavado-eta-004890000) a šleháme min 5 min, klidně i 10min.
Je toho hodně, je to husté a neskutečně syté. Věřtě, že to nesníte celé.
Já příště zkusím jen z jednoho bílku na těch 100g jahod
Žádné komentáře:
Okomentovat