pondělí 10. září 2012

Dělám, co mě naplňuje?

Přemýšleli jste o tom, že když zhubnete, budete mít vysněnou postavu, co vám všichnu budou závidět, budete pak šťastné?

Přemýšlejte chvíli. Kdyby jste mohli udělat cokoli, prostě cokoli, co by to bylo. Já bych se ráda radovala z maličkostí všedního života, ale myslím upřímě radovala, tak, že by to pohladilo mojí duši.

Pracuji te´d na tom aby mě nedělali šťstnou věci, které se dají pořídit za peníze, ale prostě obyčejný život.
Těžko se mi o tom píše, protože nedokážu najít slova, ale v hlavě se mi myšlenky honí o sto šest. Nevím, jestli dobře rozumíte tomu, co mám na mysli.
Zkusím se o tom někdy rozepsat, ale až se mi urovnají myšlenky. te´d jsem trochu zmatená a hledám sama sebe ( ve 40? není už pozdě?)

potřebovala jsem vám sdělit, co teď prožívám, takže hubnutí je odloženo na druhou kolej, protože výsledek mě neuspokojí, neudělá mě DOOPRAVDY šťastnou. 

5 komentářů:

  1. Healthy, já myslím, že zhubnutí nikoho šťastným neudělá. Ale pomůže k tomu, aby ses cítila dobře ve svém vlastním těle a mezi lidmi a to už k vnitřnímu klidu a štěstí pomoci může. Hlavně nechtěj být šťastná pořád. Jako nepřetržitě. Já uznávám teorii, že člověk může mýt maximálně spokojený a štěstí může prožívat jen v krátkých prchavých okamžicích. Mám známého, který chce být šťastný pořád, každou vteřinu svého života a je vlastně pro náš normální život absolutně nepoužitelný, protože je někde v nirváně mimo naši dimenzi chápání...ale to už jsem jinde. Tak Ti přeju, abys hlavně byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani já nikdy neměla žádný koníček. všechno mě bavilo jen chvíli a to si myslím, že je můj problém. není nic, co bych dělala naplnou i matkou jsem tak nějak na půl úvazku :(. Jsem spokojená tak nějak průměrně. Měla jsem kolegyni v práci a ta se dokázala radovat i ze špatného počasí, žije naplno a užívá si. Toho bych ráda docílila. Chci se umět radovat z maličkostí. Chci si najít tu svou zálibu, která mě vytrhne ze všedního života. Jinak s tebou souhlasím, být neustále každou vteřinou šťastný ,to ani nejde.

      Vymazat
  2. Máš naprostou pravdu. Kolik lidí si říká, že až zhubne, bude šťastnější. Pak je pár kilo dole, ale že by se děly nějaké zázraky, to většinou ne. Je dobře, že sis toto uvědomila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě to jsem si říkala i já. Ale když se zamyslím, co bude až zhubnu, tak budu tam, kde jsem teď.Věřím, že samotný zdravý životní styl může být něčí vášní a plně ho uspokojuje. Ale to není můj případ.). Potřebuju potravu pro duši:) a musím ji v sobě najít.

      Vymazat
  3. Asi nebudu úplně šťastná a život se mi radikálně změní. Ale budu šťastná, protože budu moct říct, že jsem zhubla. A budu moct dělat a nosit věci, které teď nemůžu, protože se v nich necítím dobře.

    OdpovědětVymazat