sobota 18. srpna 2012

Proč se mi dělá při cvičení zle?

A to nejen teď s mojí nadváhou (159cm/75kg) , ale i před 10 lety, kdy má váha nepšesáhla 55kg. Prostě nesnesu moc skákání. Říkala jsem to už i mojí obvodní lékařce a ona to vždy nějak přešla. Že by to nic nebylo, jen třeba psychika?

Nejsem ani hladová ani najezená. Nasnídám se - vločky,ořechy,mléko, ovoce a tak za 60-90 min jdu cvičit. Žíznivá taky nejsem, protože už mám v sobě tak 0,5-0,75 l. Někdy se mi motá hlava, ale to bylo dřív a bylo to asi hlady. Teď mě bolí okolo žaludku. Jako kdybych byla hladová nebo přejezená,což nejsem jak už bylo napsáno.

Je to špatnou fyzičkou? Ale proč mě to trápilo i při 55kg? A to mám pohyb tak ráda. Miluju ten pocit po cvičení a tu příjemnou únavu.

Vždycky to tak nějak překonám, ale při cvičení mě to docela otravuje a mám pocit, že ze sebe nemůžu dostat víc než bych mohla, protože ten nepříjemný pocit mě brzdí. Co když je to ale jen psychický blok. Může to být? A co s tím?

17 komentářů:

  1. Může to být psychikou. Nebo mě ještě napadá, zda to cvičení není na tebe až moc intenzivní? Z toho se taky člověku může udělat špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fitness myslíš, jako že celkově moje tělo nesnese velkou intenzitu nebo se k tomu musím dopracovat nebo prostě cvičit bez skákání?

      Vymazat
    2. Já jsem to viděla hlavně třeba v různých zahraničních pořadech o hubnutí - tam vzali lidi, kteří nikdy necvičili na hodně náročný trénink a snad vždycky jim bylo špatně. Ale to hlavně při prvních tréninzích. Časem by se to určitě mělo zlepšovat. Nevím, jak moc to cvičení pro tebe je intenzivní. Jestli se ti dělá špatně i z lehčího cvičení, tak nevím, čím by to mohlo být. Myslím ale, že by ses k tomu mohla dopracovat časem ;) Kondičku člověk získá celkem rychle.

      Vymazat
    3. Tak uvidím časem.Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být třeba dýcháním. Dech teda nezadržuju, ale dýchám docela povrchně ne zhluboka. Nádech nosem výdech pusou, ale pak už je to na mě moc a dýchám jen pusou.

      Vymazat
    4. To je docela pravděpodobné, že to může být dýcháním :) Já teda u cardia dýchám jak kdy - záleží na typu. Třeba u běhu to mívám - 2 krátké nádechy nosem, 2 krátké výdechy pusou. Když se dělají různé výskoky ze dřepu (squat jumps apod.) tak dolů nádech, při skoku výdech. Těžko se to popisuje, liší se to i u konkrétních cviků. Ale obecné stále nádech nosem výdech pusou ;)

      Vymazat
    5. díky:). Tak to asi bude můj problém,že to neudýchám a dýchám pořád pusou a pak mi je zle. Zpomalím a budu dýchat nosem apusou:)

      Vymazat
    6. Jojo, tak snad ti to pomůže :)

      Vymazat
  2. Healthy, to mě mrzí, že máš takové potíže. Nic až na tu psychiku mě ale taky nenapadá :(

    OdpovědětVymazat
  3. Nezkoušela si třeba chůzi jako pohyb? trošku svižnější? Na mě to funguje suprově a to dokonce ani nemám nadváhu, ale co já vím, tak pokud máš trošku nadváhu, tak je to pro tebe na začátek nejlepší.. I když vím, že jsi měla potíže i předtím.. Možná bych taky změnila doktorku, když to tahle ignoruje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ZTkusila jsem dýchat jinak a je to o něco lepší. Chůzi jsem zkoušela a miluju jí. Hrozně mě baví, ale tím, že nemám moc hlídání,tak nemůžu tak často chodit a navíc chci trochu zpevnit bříško a Jillian mě baví. Až jí docvičím a děti se vrátí do školky chůzi zase zařadím:)

      Vymazat
  4. Jak psala fitness-girl, může to být dýcháním. V souvislosti s psychikou si to moc nedokážu představit, ale faktem je, že psychika ovlivňuje všechno možné i nemožné.
    Spíš mě napadá: jak jsi na tom s tlakem? A co krev?
    Mně se dělávalo při námaze špatně, když jsem jedla málo červeného masa a byla chudokrevná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem před týdnem na vyšetření a tlak dobrý a krevní testy takz. Vypadá to na dýchání. Zkouším to teď dobře, ale musím vždy snížit tempo, jinak to nosem neudýchám

      Vymazat
  5. Já se dívám na MTV KOMPLEX XXL obézní lidi se přihlásí a pořad jim dodá trenéra se kterým si dají cíl váhy, kolikrát tam zvracely ze dvou důvodů 1. NEZVYKLOST K POHYBU 2. MOC TĚŽKÝ TRÉNINK S KRÁTKÝMI PŘESTÁVKY
    Vždy kdy tento problém vyřešili byly v pohodě ;-)

    http://diary-hayley-rosse.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Nechci tě strašit,ale měla jsem velmi podobné problémy, spojené ještě s únavou a občas mi bývalo špatně od žaludku. Po lítání po doktorech a stetoskopii mi sdělili diagnózu: překyselení žaludku. Může být způsobeno stresem i špatným jídelníčkem. V každém případě se při takových potížích musí držet dieta: Odstranit z jídelníčku (nebo aspoň výrazně omezit) sladké, kořeněné, tučné, smažené, sycené nápoje, kávu a alkohol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno z jídelníčku bych dokázala odstranit, ale kávy-piju jeden sálek denně, se nedokážu vzdát. Ale to už asi můžu brát jako že jsem top hodně omezila :). Jinak díky, zkusím tuto dietu

      Vymazat
  7. taky to může být špatným dýcháním při cvičení :)

    OdpovědětVymazat