čtvrtek 8. listopadu 2012

Stále pokračuji

Ahoj po dlouhé době. Nene, nepřestala jsem. Stále cvičím a snažím se jíst zrdavě i když někdy to poruším,ale už bez výčitek (ý nebo í :-o, to je ostuda co).
Nakonec jsem ve cvičení dala přednost Marušce z rutiny.cz. Její skvělá nálada je pro mě milejší než Jillian a cvičení je pokaždé jiné.

Teď ke cvičení přibyde ještě vánoční úklid  a běhání po obchodech. To mě už tak moc nebaví.

Mám v plánu udělat piškotový dort s jogurtem, tvarohem a celozrnnými piškoty.
Taky asi napíšu Ježíškovi o domácí pekárnu. Hrozně mě láká, ikdyž teda nejsem nějaký pečící typ. Ale třeba na víkend bysme si mohli udělat domácí zdravý chléb. Líbí se mi, že to tah prostě je nasypu a vyleze chleba a nemusím se o nic starat. A hlavně vím, co do chleba dávám. Dětem bych mohla dělat loupáčky, mužskýmu buchty, zdravou pizzu... no je toho hodně. Ale už doma máme spoustu spotřebičů (actifry, troubu Whirpool s talířem crisp) a to jsou tak obrovské věci, že nevím, kam s tou pekárnou:/.
Taky by se mi líbil pomalý hrnec. Hlavně na léto. Nemusela bych jít s dětma brzo domů abych uvařila večeři. Prostě by se to v hrnci vařilo a než si děti umyjou ruce, večře by byla na stole.
A mě třetí přání by byl nový robot. Líbil se mi od Boshe nebo od Kemwoodu a nebo od Ety jaký dostala Kim. Robota máme, ale už pár let a navíc jeho součástky jsou z umělé hmoty,takže je lecos ulomené a trochu se bojím, že brzo půjde na odpočinek.

Pokud bych se rozhodla pro pekárnu, mám další problém. JAKOU? Netuším jaké by měla mít funkce a hlavně aby mi vyhovovala. Nejsem moc technický tip a většinou u těchto přístrojů využívám jen jenu funkci. Pátrala jsem na netu po nějaké novějším testu pekáren, ale nejnovější jsem našla z roku 2010. Poradíte pekárnu?

Jsem teda pěkně odbočila. No nicméně, cvičení mě stále baví. Líbí se mi, že druhý den cítím svaly, které jsem cvičila. To mě baví. U jídla se až tak moc nehlídám. Klidně si dám po tvarohové pomazánky pár lžiček majolky, víc mi chutná a někdy sním místo 2 porcí ovoce klidně 4  porce ovoce. Já jsem se asi 4 roky stravovala tak, že místo jídla jsem snědla sušenku nebo čokoládu. Jedla jsem tak 2-3x denně, skoro žádná zelenina a minimum ovoce a večer to byla samá dobrůtka. Cítila jsem se fakt dost unavená. Takže pokud vydržím bez večerního mlsání a budu jíst 5x denně se zeleninou,tak si myslím, že i tak by  mohlo jít pár kil dolů a pokud ne, začnu zase počítat kalorie, ale to až na jaře:) to mám vždycky takový záchvat, že si všechno píšu a kontroluju. Teď se budu prostě jen krotit.

A jak vy jste na tom s jídlem v zimě, jíte jinak? Na zahřátí?

4 komentáře:

  1. Ahóóój! Jsem ráda, že se držíš! Nijak skromná teda nejsi :))). Pekárnu neporadím, já mám úplně obyčejnou, Sencor, peču docela málo, třeba když doma dojde pečivo a zrovna se nejede nikam na nákup (bydlím na vesnici bez obchodu). A někdy si v pekárně nechám zadělat těsto na kynuté buchty. A taky jsem dělala v pekárně mléčnou rýži. Na tohle všechno stačila ta obyčejná. Ale robota poradit můžu: http://www.alza.cz/kenwood-266-prospero-d148621.htm?kampan=adw1_dsa-alza&gclid=CPvQivqEv7MCFUpd3godFh0A1Q. Vybírala jsem dlouho a nakonec vyhrál tenhle. Všechny vnitřní součástky jsou železné. Drží a má sílu. Navíc je krásnej, mám ho pořád na lince a používám dost často. Taky ještě cvičím, ale já zůstala u Jillian, baví mě a věřím tomu jejímu pojetí. Tak hezký předvánoční čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten taky vypadá dobře.
      Mě vyhovuje, že to cvičení můžu s Maruškou i konzultovat a hlavně vidíš na ní samotné ty výsledky a ta její pozitivní nálada to je balsám na duši. A cvičí pokaždé něco jiného. Možná si někdy Jill dám pro zpestření, ale dlouhodobě to pro mě není.
      A jsio s tou pekárnou spokojená? nebo bys vybírala jinak?
      A jak jde tobě hubnutí? Já v tom jídle trochu polevila, když to nepočítám,ale musím hlavně držet na uzdě to večerní mlsání. Znáš to, děti jdou spát, je klid pohoda, tak proč si něco nezakousnout v klidu :)))

      Vymazat
  2. Tohle cvičení jsem ještě nezkoušela, takže díky za tip :-)... Taky bych chtěla domácí pekárnu, ale já mám hodně mini kuchyň, takže přesně řeším, kam s ní :-)...

    OdpovědětVymazat