pátek 4. ledna 2013

Ty vánoce mi daly!

Dneska jsem našla odvahu stoupnout si na váhu a s hrůzou jsem sledovala čísla na displeji. 2Kg mám nahoře!!!! A nejhorší na tom všem je, že se mi nedaří najet zpátky na zdravý styl a už vůbec ne počítat kj. Jediné co mě stále drží jsou procházky. Ale těma to asi nezachráním. Musím se přimět zase k plánování a počítání jídelníčku.
A taky jsem zjistila, že na váze jsem pletla vodu a tuky. Jsou tak tak malý písmenka, že jsem to nepřečetla a tak jsem při sví tloušťce myslela, že to větší číslo jsou tuky a menší že je voda :) a ono je to obráceně:)))))). Tak hned mám o 10% tuku méně. Takže moje tuky jsou 29,6% a voda 45,7%. Je to teda hodně orientační, protože to pak bych spadala skoro do průměru a navíc před dvěma lety jsem byla na měření tuku na inbody a tam jsem měla 39% a od té doby se moje váha ani míry nějak radikálně nezměnily.

No nic, chtěla jsem jen napsat, že mi vánoce přinesly nechtěné 2kila a to jen kvůli tomu, že nemám pevnou vůli odolat všem těm dobrotám. A hlavně co je můj velký problém, že když mám nějaké starosti, prostě když věci nejdou tak jak mají (miluju stereotyp, změny nevítám), tak já prostě jsem ve stresu a nejsem schopná plánovat jídelníček a ani se ho držet.
Je to divný, protože tak před 15ti lety jsem jakoukoli změnu vítala a dnes je to naopak. I když to co se stalo před vánoci by vykolejilo každého (ale asi ne každý by hned porušil jídelníček). Prostě se nám asi 5 dní před vánoci rozbila 3 roky stará lednice (rok po záruce). Podařilo se mi narychlo sehnat servisáka a ten mi oznámil, že je neopravitelná. A starosti. Vánoce, jídlo, kam s tím. Navíc jsme všichni byli pořádně nastydlí, tak se to tak nějak nakupilo.
A to jsou chvíle pro mojí slabou vůli. S tím budu ještě hodně bojovat.

Máte nějaké typy jak trénovat vůli?

1 komentář:

  1. Ahoj Healthy, my jsme byli taky nachlazení, ale to s tou lednicí musela být pěkná pakárna. A na vánoce :). Mám podobnou zkušenost, nám odešla lednička loni v květnu, sice jsme žádné vánoce nechystali, ale zase byl hic, tak taky nabylo, kam s ním....:). A dvě kila? Hm, je to teda za týden docela dost :(. Tipy, jak trénovat vůli teda nemám, ale kdysi mi na blogu někdo radil, že když si chceš něco dát, máš to jak první bod zkusit odložit.Něco jako: jo, dám si ten bonbon, ale nejdřív vyluxuju. Vyluxuješ a pak třeba zapomeneš. A když ne, dáš si bonbon. Na mě to teda nefunguje :). Procházky jsou fajn, já taky chodím, ale to hubnutí je hlavně v jídle - prý až 80 %. Tak se drž a hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat